lærerstuderende

Nye lærerestuderende

Sig hej til Mads og Malene, vores nye lærerestuderende. -Begge i gang med deres 4. år på lærerseminariet i Silkeborg, og netop nu i deres 3. og sidste praktik her på Blidstrup.

Malene Mølgaard, 24 år, undervisningsfag: Matematik, idræt, kristendomskundskab.

“Jeg har valgt at bruge min 3. og sidste praktikperiode på en efterskole fordi jeg har en drøm at blive efterskolelærer. Jeg syntes det var en god mulighed for enten at be -eller afkræfte den, og jeg må sige at jeg er blevet bekræftet i min drøm. Jeg synes her er en virkelig god stemning og et rigtig godt fællesskab. Jeg er især positiv overrasket over relationen til den enkelte elev. Det er bare noget helt særligt på en efterskole, fordi man har så meget tid sammen, i kraft af aften -og weekendvagter. Man lærer eleverne virkelig godt at kende både på det personlige, men selvfølgelig også på det faglige plan. Relationsarbejdet er især noget jeg vil tage med mig som en rigtig god læring her fra praktikken. “

Mads, 27 år, undervisningsfag: Dansk, idræt og Kristendomskundskab

“Jeg har aldrig nogensinde selv været på en efterskole. Ikke engang på besøg, og så syntes jeg bare det var en oplagt mulighed og chance jeg ikke ville gå glip af. Jeg synes også, som Malene, at især relationsarbejdet er særpræget. Jeg synes, at det virker som om at man har meget mere tid til den enkelte elev, end på f.eks. en folkeskole. Om det er er i kraft af aftenvagterne, eller tilstedeværelsen i lektietimerne ved jeg ikke, men jeg synes i hvert fald at vi har mere tid. Desuden gør størrelsen på denne efterskole, at vi har mange af de samme klasser i flere forskellige fag, hvilket også er rigtig fedt. Det betyder at man virkelig får et indgående kendskab til elevernes faglighed, også tværfagligt.
Jeg kan sagtens se mig selv som efterskolelærer, helst med hovedvægt på idræt, men jeg er ikke helt sikker på fremtiden endnu.”