praktik på efterskole

Gamle elever vender tilbage

Det er altid dejlig at få besøg af “gamle” elever, men da især når besøget er som led i en uddannelse og for at bruge Blidstrup som praktiksted. Vi bliver SÅ glade når vi får disse henvendelser og åbner selvfølgelig altid dørene og deler ud af vores faglighed.

Praktik som et springbræt

Thomas Overgaard har således valgt at besøge os i denne uge. Han er 20 år, går på sit 2. år på HF i Thisted og bliver student til sommer. Thomas var elev her på Blidstrup for 5 år siden, og havde stor interesse for især fællesidræt og serie-delen til vores opvisninger. Ligeledes legede han med tanken om selv at blive efterskolelærer, og er nu godt på vej til den drøm. På HF har han valgfagene idræt og samfundsfag på B-niveau, og skal i disse fag ud at “snuse til virkeligheden”. Han syntes det kunne være rigtig sjovt at komme tilbage til sin egen efterskole i lærerrollen og valgte derfor at Blidstrup skulle være hans praktiksted.
Han følger undervisningen i de ovennævnte fag, hvor han er med til at forberede og fungerer som hjælpelærer i timerne. Desuden har han selv stået for opvarmning i fællesidræt.

“Jeg synes det er vildt fedt at komme tilbage på skolen. Ikke bare for at besøge nogle jeg kender, men nu simpelthen for at undervise. Det er lidt underligt, for det føles jo som om jeg selv lige har været elev, eller måske endda stadig er det. Der er sket SÅ meget på de 5 år der er gået siden jeg gik her, men det er stadig ikke til at forstå hvor tiden er blevet af. Jeg drømmer om selv at blive efterskolelærer, og vil da absolut ikke afvise at det godt kunne være her på skolen. Det har jo været mit andet hjem i to år og jeg savner det af og til.” -Thomas Overgaard, tidligere elev