om os

historien

Helt tilbage i 1500-tallet kan man finde navnet Blidstrup nævnt, og i mange år har der ligget en herregård på stedet. Bygningerne er nybygget/renoveret adskillige gange. Den nuværende hovedbygning er bygget i 1875, og der er ingen tvivl om, at Blidstrup i perioder har været en meget velhavende herregård. I slutningen af 1800-tallet kom mange af de ledende kulturpersonligheder, bl.a. Herman Bang ofte på Blidstrup.

Blidstrup hovedgård fungerede som herregård frem til 1923. Da blev det meste af jorden solgt fra. I 1962 købte en gruppe af mennesker med tilknytning til kirkelivet på Mors bygningerne. Hovedbygningen blev istandsat, så man kunne starte Blidstrup Ungdomsskole den 3. maj 1962. Siden er skolen udbygget adskillige gange med undervisningslokaler, elevværelser, hal, ridehal, hestestald og værksteder. I dag bor hovedparten af skolens lærere fortsat lige omkring skolen. Omkring 6000 m2 er under tag – så der er rigeligt med plads og muligheder til at udfolde sig.

Rygtet siger at hovedbygningen har sit helt eget spøgelse, nemlig den hvide dame. Nogle vil mene at det ikke kun er rygter…

se filmen


Om slottets Hvide Dame. Filmen er lavet af medieholdet 14/15, og vandt en Dolly Award ved den årlige filmfestival for efterskoler

Hop til flere film fra youtube


fakta

Blidstrup Efterskole er en almen efterskole med et åbent, frit og kristent menneskesyn. Vi har plads til 80 elever og tilbyder 9. og 10. klassetrin. 
Du har desuden mulighed for opstaldning af egen hest

kom på besøg

Overvejer du at blive elev hos os anbefaler vi klart et besøg. Du kan benytte dig af vores åbent hus dage, men du kan selvfølgelig også altid ringe og book en tid lige når det passer dig og din familie. 
Ring og book på 97 76 41 28

kontakt

Blidstrup Efterskole

Blidstrupmark 23
7990 Øster Assels

97 76 41 28
post@blidstrup.dk

Image
Image
Image
Image