faciliteter

hest med på efterskole

en fed mulighed for dig og din hest

Hos os kan du tage din egen hest med på efterskole. Det er som hestedreng- eller pige en helt unik mulighed for at kombinere din passion for hest med et år på efterskole. Vi tilbyder alt fra forplejning og lækre faciliteter som f.eks. vaskested, sadelrum og gode bokse, og der er masser af aktivitets- og træningsmuligheder på den indendørs og udendørs ridebane samt i naturen omkring skolen. Offroad-ture ved strand og i skov eller på mark, er bare få af de ting du kan boltre dig med.

Skolen har EN lånehest, Dana, som kan lejes for 1/2 år af gangen. Prisen for lån af hende kan du finde i nedenstående link “hestepriser”. Det skal siges, at der ofte er rift om hende, så spørg i god tid hvis du ønsker at leje.

>Hestepriser
>Tilmelding af hest 

opstaldning og forplejning

Din hest får tildelt en af vores lækre bokse, fodres morgen og aften samt til nat efter aftale med ridelæreren, og sættes på fold dagligt to og to sammen, med mindre vejret er meget dårligt. (Der kan selvfølgelig tages specielle hensyn, i tilfælde af sygdom etc.) I løbet af dagen tilses hestene, så ve og vel altid er optimal. Hestene får Pavo, stråfoder og fri adgang til sliksten samt wraphø. Opgaverne med fodring og mugning deles imellem de elever der har ridning. Kjeld Gregersen har det daglige tilsyn – men det forventes selvfølgelig, at du og alle andre elever, som har hest med, tager et stort ansvar og giver en hånd med.

weekend og ferie

Alle elever, der har hest med eller som vælger ridning, skal forvente at være på skolen ca. 2-3 weekender i løbet af et skoleår, for at passe hestene. Dog ikke forlængede weekender og ferier. Her laves en plan ved skolestart. Det ses gerne at hestene tages hjem i ferierne, altså efterårsferien, juleferien, vinterferien og den uge vi tager på lejrskole. Hvis hesten alligevel bliver på skolen betales kr. 1000/uge

sikkerhed

Der rides altid med hjelm og to og to sammen. Du skal bære sikkerhedsvest ved springridning og ture i terræn. Du er selvfølgelig frit stillet til at bruge din hest i fritiden, med det skal altid aftales med en vagtlærer, når du går i stalden el. tager på tur.

Alle heste skal have lovpligtig ansvarsforsikring ved ankomst til skolen samt være vaccineret. Ved sygdom kontakter vi i samråd med dig og Kjeld Gregersen dyrlægen. Her på skolen benytter vi os af den lokale afdeling af Højgård Hestehospital.

Vacciner mm

Hesten skal ved ankomst være:

  • Vaccineret mod influenza og stivkrampe
  • Skoet efter behov
  • Forsikret med lovpligtig ansvarsforsikring
  • Være regelmæssigt redet mindst 1/2 år før ankomst til BE

OBS! Hingste kan ikke medbringes på BE

medbring

Striglekasse med indhold. Hovedtøj med almindelig trensebid, fuldmonteret saddel og to dækken (hvis din hest bruger dette i vinterhalvåret). Alt udstyr er opbevaret i aflåst sadelrum, og du får dit eget skab til hjelm, strigler, tøj mm.

se filmen


Om vores ridelinje og hverdagen på slottet blandt hesteelskere.

Hop til flere film fra youtube


hest
hest
hest
hest
hest
hest

fakta

Blidstrup Efterskole er en almen efterskole med et åbent, frit og kristent menneskesyn. Vi har plads til 80 elever og tilbyder 9. og 10. klassetrin. 
Du har desuden mulighed for opstaldning af egen hest

kom på besøg

Overvejer du at blive elev hos os anbefaler vi klart et besøg. Du kan benytte dig af vores åbent hus dage, men du kan selvfølgelig også altid ringe og book en tid lige når det passer dig og din familie. 
Ring og book på 97 76 41 28

kontakt

Blidstrup Efterskole

Blidstrupmark 23
7990 Øster Assels

97 76 41 28
post@blidstrup.dk

Image
Image
Image
Image