faciliteter

hest med på efterskole

en fed mulighed for dig og din hest

Hos os kan du tage din egen hest med på efterskole. Det er som hestedreng- eller pige en helt unik mulighed for at kombinere din passion for hest med et år på efterskole. Vi tilbyder alt fra forplejning og lækre faciliteter som f.eks. vaskested, sadelrum og gode bokse, og der er masser af aktivitets- og træningsmuligheder på den indendørs og udendørs ridebane samt i naturen omkring skolen. Offroad-ture ved strand og i skov eller på mark, er bare få af de ting du kan boltre dig med.

>Hestepriser
>Tilmelding af hest 

opstaldning og forplejning

Din hest får tildelt en af vores lækre bokse, fodres morgen og aften samt til nat efter aftale med ridelæreren, og sættes på fold dagligt to og to sammen, med mindre vejret er meget dårligt. (Der kan selvfølgelig tages specielle hensyn, i tilfælde af sygdom etc.) I løbet af dagen tilses hestene, så ve og vel altid er optimal. Hestene får Pavo, stråfoder og fri adgang til sliksten samt wraphø. Opgaverne med fodring og mugning deles imellem de elever der har ridning. Kjeld Gregersen har det daglige tilsyn – men det forventes selvfølgelig, at du og alle andre elever, som har hest med, tager et stort ansvar og giver en hånd med.

se filmen


Om vores ridelinje og hverdagen på slottet blandt hesteelskere.

Hop til flere film fra youtube


 

undervisning

Har du egen hest med har du flere forskellige muligheder for undervisning. Vi har en dedikeret ridelinje (læs mere her), eller du kan vælge bare at have et enkelt valgfag som spring eller dressur, og så ellers bruge din hest som du vil i fritiden.

Udgangspunktet, uanset hvordan du vælger at skræddersy dit ophold med hest, er at tilgodese det niveau du er på. -Om du er nybegynder eller rutineret. Det er vigtigt for os, at der er plads til alle!

Eksempler på områder vi arbejder med :

  • dressur
  • spring
  • terrænridning
  • sygdomme
  • hestens anatomi
  • fodring
  • soignering af hesten
  • dagligt staldarbejde

sikkerhed

Der rides altid med hjelm og to og to sammen. Man skal bære sikkerhedsvest ved springridning og ture i terræn. Du er selvfølgelig frit stillet til at bruge din hest i fritiden, men det skal altid aftales med vagtlæreren, når du går i stalden eller tager på tur. Springhøjde i fritiden er max 0,5 m. -for din egen sikkerheds skyld.

Alle heste skal have en lovpligtig ansvarsforsikring ved ankomst til skolen samt være vaccineret. Ved sygdom kontakter vi i samråd med dig og hesteansvarlige dyrlægen. Her på skolen benytter vi os af dyrlæge Lisa Zimmermann fra Højgaard Hestehospital.

weekender og arrangementer

Alle elever, der har hest med, eller vælger ridning, skal forvente at være på skolen ca. 5-6 weekender i løbet af skoleåret for at passe hestene, dog ikke forlængede weekender og ferier. Der laves en plan ved skolestart.

Der vil i løbet af året arrangeres ture som kan have interesse for hesteinteresserede såsom Hingstekåring i Herning og tur til travbanen. Derudover arrangeres der foredrag af, hestetandplejer Glenn Espersen samt registret beslagsmed Michael Kokkunen.

tilmelding af hesten

På tilmeldingssedlen (som du finder og kan downloade øverst på siden eller herunder, vil vi bede dig udfylde diverse linier grundigt, så vi får et klart billede af din hest. Hesten skal være redet på regelmæssigt i ½ år inden den kommer til Blidstrup Efterskole. Hesten er opstaldet på ejers egen regning og risiko.

>Hestepriser
>Tilmelding af hest 

medbring

Striglekasse med indhold, hovedtøj med almindelig trensebid, fuldmonteret saddel, og 2 dækken (hvis din hest bruger dette i vinterhalvåret)

hest
hest
hest
hest
hest
hest

fakta

Blidstrup Efterskole er en almen efterskole med et åbent, frit og kristent menneskesyn. Vi har plads til 80 elever og tilbyder 9. og 10. klassetrin. 
Du har desuden mulighed for opstaldning af egen hest

kom på besøg

Overvejer du at blive elev hos os anbefaler vi klart et besøg. Du kan benytte dig af vores åbent hus dage, men du kan selvfølgelig også altid ringe og book en tid lige når det passer dig og din familie. 
Ring og book på 97 76 41 28

kontakt

Blidstrup Efterskole

Blidstrupmark 23
7990 Øster Assels

97 76 41 28
post@blidstrup.dk

Image
Image
Image
Image