RIDNING

– Dressur, spring, islænder?

Uanset hvor din interesse ligger, står vi klar med kompetente undervisere og faglig ekspertise på vores ridelinje. Du bliver en del af hverdagen i stalden, og får en stor del af ansvaret for den daglige pasning af hestene, med alt hvad det indebærer. Vi har gode hestebokse til din og skolens heste, ridehus, 20*60 udendørs ridebane, ridesti og adgang til natur og strand.

Se mere om ridelinjen her

ridning

OM VORES RIDELINJE

 

På vores ridelinje favner vi bredt, ugentlig undervisning i dressur, islænderridning og springning som valgfag. Til linjefag vil træning af rytteren og indvirkningen på hesten have en stor prioritet, håndtering af hesten fra jorden, hestens anatomi, hestens ve og vel samt staldpleje være emner der er i fokus. Vi tager udgangspunkt i dit niveau og sørger for, at der er passende udfordringer til alle. – Om du rider PRI, Sport A, Christmas Show eller du ønsker at ride skoven tynd, være den bedste til jordarbejde, så er ridelinjen på Blidstrup stedet for dig. Ambitionen er, at du og din hest rykker sig, at vi har det sjovt imens og vigtigst af alt, skabe oplevelser for livet med vores fælles passion for heste.

INDHOLD

LINJEFAGSUNDERVISNING

Til linjefag vil du modtage teori, ryttertræning, rideture og blive udfordret i hvad tidens trends indenfor rideverden er. Der vil være holdundervisning (max. 3 på et hold) i grunddressur. Der vil være fokus på hvor den enkelte ekvipage er og arbejde videre derfra.

 

ENEUNDERVISNING I DRESSUR

Du får 30 min. eneundervisning af vores passionerede ridelærere Maja Lindgaard, Sofia Westergaard og Louise Riis. Træningen bygges op omkring den klassisk dressurgrundridning. Vi hjælper ekvipagen hvor de er og bygger gradvist flere øvelser på, både kendte og nye øvelser for ekvipagen. Generelt ønsker vi en velfungerende, smidig og arbejdsglad hest.
Er du springrytter, vil dressurundervisningen være fokuseret mod en velredet springhest/pony, der er forberedt og klar til springundervisning og stævner.
Ønsker du at ride stævner, hjælper vi gerne med programtræning.

 

ENEUNDERVISNING PÅ DIN ISLANDSKE HEST

Rider du islænder vil du få eneundervisningen af Maja Lindgaard, som er en erfaren islænderrytter og træner.
Træningen bygges op omkring grundridningen og balanceringen af islænderen, med udgangspunkt i den islandske træning skala, udviklet af Hólar.
Maja hjælper ekvipagen på deres niveau, gangsat eller ej. Der vil blive lagt vægt på renheden og smidigheden af gangarterne, uanset om du er på bane eller i terrænet.  Undervisningen vil være alsidig, så vi holder arbejdsglæden i top.
Ønsker du at starte stævner, hjælper vi dig gerne og træning på godkendt ovalbane kan blive arrangeret.

 

HOLDUNDERVISNING I SPRING

Springtræning i små hold en gang om ugen, med konkurrencerytter Sofia Westergaard.
Kvalificeret og kompetent springundervisning, hvor der bliver lagt vægt på god teknisk ridning.
Holdende bliver niveau inddelt, så uanset om du eller hesten er helt rå eller stævnevante, er der et hold for dig.

 

LINJEFAGSDAGE

Vi deltager hvert år til Hest og Rytter og slutter af med at se gallashowet sammen.
Vi vil tage på stutteribesøg, hvor vi ser nogle af landets største hingstestationer og den daglige træning af top rideheste.
Vi har valg- og linjefagsdage, hvor vi får nogle udefra til at lave relevante workshops (f.eks. omkring rytterens indvirkning på hesten og mentaltræning) og laver sjove indslag med heste som omdrejningspunktet. Hvert år starter vi med en tur til stranden, hvor vi bader med hestene.
Undervisning i god håndtering af heste og træning fra jorden (f.eks. longeringsmetoder, trailerlæsning, dressur etc.)

 

KRAV TIL DIG SOM ELEV PÅ RIDELINJEN

At gå på ridelinjen kræver ikke, at du er toprytter eller har reddet i mange år. Vi har dog en kraftig forventning om, at du kender til håndtering af heste og at du er indforstået med, at det også er din opgave og pligt at have hestepasning på lige fod med alle andre elever.
Vi forventer, at du selv kan sadle op, kan trække heste ud og ind af staldene og har basale ridefærdigheder (styre hesten på egen hånd, kan lave volter, ride letridning mm.) Om du har erfaring fra rideskole eller hjemme er underordnet.
Grunden til vi stiller disse krav er, at I som elever har et stort ansvar for at hverdagen fungerer, men også at I selv skal kunne klargøre hesten til eneundervisning og holdundervisning. Derudover handler det for os om sikkerhed og tryghed for både elever og heste.

 

EGEN HEST ELLER LÅNEHEST?

Læs mere om muligheden for at have hest med på efterskolen,
eller hvordan du kan leje en af skolens heste – tryk her

 

Vi har i alt 24 pladser på ridelinjen

Status skoleåret 24/25: Vi har ledige pladser på både lånehest og egen hest.
Status skoleåret 25/26: Vi har venteliste til både lånehest og egen hest
Status skoleåret 26/27: Vi har venteliste til både lånehest og egen hest

 

Du er altid velkommen til at ringe og aftale et besøg eller
høre mere om mulighederne for at få en plads på ridelinjen
eller en plads på ventelisten

TAG DIN EGEN HEST MED

Hos os har du mulighed for at opstalde din egen hest. Vores ridecenter ligger kun 200m fra skolen og har et væld af lækre faciliteter.

 

Læs mere om opstaldning her…

hest

TAG DIN EGEN HEST MED

Hos os har du mulighed for at opstalde din egen hest. Vores ridecenter ligger kun 200m fra skolen og har et væld af lækre faciliteter.

 

Læs mere om opstaldning her…

VIL DU SE VORES ANDRE LINJER

 

BESØG OS

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Besøg os…

BLIV ELEV

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Tilmeld…