fbpx

VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du kan selv blande dine valgfag, så du har mulighed for virkelig at fordybe dig, eller opdage en ny interesse.

VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du kan selv blande dine valgfag, så du har mulighed for virkelig at fordybe dig, eller opdage en ny interesse.

JAGT

Hos os kan du tage dit jagttegn. Den teoretiske undervisning foregår på skolen og den praktiske del på Sindbjerg jagt- og flugtskydningscenter.  I forløbet arbejder vi med vildtkendskab, vildtpleje, jagtsikkerhed, lovgivning og våbenhåndtering, samt opøver afstandsbedømmelse og praktisk skydning på lerduer. Undervisningen, både teoretisk og praktisk, og prøverne er gratis såfremt du består første gang. Skulle du dumpe første gang er der egenbetaling på prøverne anden gang, men vi er selvfølgelig behjælpelige med ekstraundervisning og vedligehold af kundskaber såfremt nødvendigt.

FITNESS

Du vil i valgfaget blive undervist i træningsmetoder til, hvordan du tilrettelægger og gennemfører træning, der passer til dig. Vi præsenterer dig for forskellige træningsmetoder som f.eks. cirkeltræning, vægtløftning og crossfit.

GUITAR FOR BEGYNDERE

På guitar for begynder lærer du et af verdens mest populære instrumenter at kende. Vi spiller sange, lærer basal musikteori, som gør dig mere selvhjulpen og lærer om de forskellige guitartyper og deres opbygning.

 

HANDCRAFTS

Her laver vi alt fra DIY til trends, keramik og re-designer. I faget kigger vi nærmere på sociale medier, hvor vi finder inspiration til vores designs. Der vil desuden blive givet gode råd til hvordan man fotograferer sine designs bedst med mobilkameraet. Faget er bygget op over fire moduler:

-Trends (smykker, læder, sæber, scrubs og cremer
-Keramik
-Stof med stil (tasker, batik, etuier, tøj, hårspænder)
-Re-design (Vi forvandler gamle brugte ting til nye lækre og brugbare sager)

DET SØDE LIV

Hygge, sammenhold, søde sager og lækkerier er omdrejningspunktet på dette valgfag. Vi prioriterer fremstillingen, kreativiteten og smagen højt, og laver altid ting som enten holdet eller hele skolen får glæde af.

Den søde tand er i højsæde og vi arbejder ofte med sukker, chokolade, frugt, bær og flødeskum. Cupcakes er som eksempel et stort hit, og her får fantasien virkelig frit løb.

SLØJD

I sløjd starter vi alle med en lille obligatorisk opgave – Derefter laves feks. mindre møbel. Det kan være et tegnebord, PC bord, sofabord, ure, værktøjskuffert, en skammel eller lignende. Vi bruger også drejebænke til at lave skåle af naturtræ, limtræ ect. Undervejs gennemgår vi grundprincipper i brug af håndværktøj, maskiner, maling/lak mm.
Til efterfølgende opgaver udarbejder du selv en tegning med beregning af materialernes mål, og evt. tilpasning.
Evt. problemer tages op undervejs – så alle får en indsigt i centrale problemstillinger og problem- løsninger.

e-sport

E-SPORT

I valgfaget eSport undervises der i to spil: Counter Strike og League of Legends. Begge disse spil – som spilles i hold – er præget af konkurrence, fairness og samarbejde. I faget lægger vi vægt på koordination, kommunikation og sociale kompetencer. Altså at kunne samarbejde, men der lægges også vægt på at udvikle den enkelte elevs evner som spiller, samt at det selvfølgelig er vigtigt med en sund gaming kultur med fokus på kost, fysisk- og mental træning.

eSport kræver, at man sammen med sit hold er villig til at arbejde hårdt og målrettet for at blive bedre. Lige som andre steder kræver det ”øvelse at blive mester”.

MUSIK

I faget musik vil vi gerne spille så meget forskellig musik som muligt. Mest tid bliver der til rock og pop – både nyt og gammelt, men hvis holdet synes finder vi også tid til lidt gammelt swingmusik, lidt latinamerikansk og alt muligt andet.

Der skal både være plads til begyndere og øvede.

SPRINGGYMNASTIK

Vi tager udgangspunkt i kundskaber du kender; at kunne lave en kolbøtte, at stå på hænder og at rotere i luften. Dette udvider vi og trodser tyngdekraften til at kunne lave saltoer – forlæns, baglæns og sætte skruer på, lave overslag på plint, lave forlæns spring som vejrmøller, araberspring og kraftspring, og kunne lave baglæns spring som araberspring og flik/flak.
Vi arbejder med blød PE- springbane, airtrack, trampolin, flik-bungy, airtrack-pro, bløde og hårde redskaber.

Hvert år laver vi en springserie, hvor spring og musik er sat sammen til en helhed. Springserien indgår i skolens gymnastikopvisning.

MOTOR[-]LÆRE

I faget motorlære tager vi udgangspunkt i det praktiske: en knallert, en scooter, en plæneklipper, en havetraktor, eller en helt anden ting med motor. Ved at skille tingene ad og få tingene til at køre lærer vi noget om, hvordan en motor fungerer, om gearkasse, om tænding, kobling, bremser osv. Du må gerne selv medbringe ting, der skal gøres køreklar (en gammel knallert, havetraktor og lign.).
Faget er både for dig, der er nybegynder indenfor motor og for dig, der har ”makket” i længere tid.

RIDNING

Vi tilbyder ikke kun ridning som et linjefag, men også som valgfag. Hos os handler faget ikke kun om at sidde på en hest, og gå i ring, men også om aspekter som pasning, læren om ve og vel, anatomi, pelspleje, hove og man, samt at sørge for, at sit udstyr er i orden.

Valgfaget ridning er for alle, uanset erfaring og niveau. Vi vægter højt at rytter og hest har den rigtige kemi, og at man føler sig tryg i det man foretager sig sammen. Tid i stalden og det sociale aspekt er derfor nøgleord for faget.

Valgfaget indebærer ugentlig  2×30 minutters rideundervisning og en times obligatorisk hestepasning.

VOLLEYBALL

Vi gennemgår forskellige opstillinger der er grundlæggende for at kunne spille volleyball, på forskellige niveauer. I volleyball er der også rig mulighed for at grine, smile, svede og lege, idet man altid udfører øvelser og spiller sammen med sine kammerater.I sommerperioden spiller vi også beachvolley.

Volleyballfaget er oftest delt op i 3 moduler, en tredjedel opvarmning og teknikøvelser, en tredjedel sammenspilsøvelser og en tredjedel spil.

FUNK[-]TIONEL TRÆNING

I funktionel træning arbejder vi med aktiviteter der styrker vores krop, til brug i hverdagen. Vi skal arbejde med og træne kondition, smidighed, balance, mave, ryg, ben og arme, både med håndvægte, kettlebelts og kropsvægt, på et niveau hvor alle kan være med, pige som dreng, høj som lav og nybegynder som øvede.

Vi vil arbejde med øvelser, der er relevante i forhold til hvad vi bruger vores krop til i hverdagen. Øvelserne vil være rettet til hesteelever der får styrket deres ryg og mave, så de er klar til at sidde rank og flot i sadlen. Til håndværkerne der får styrket ben, mave, ryg og arme til når der skal skovles, flyttes og bæres ting i værkstedet eller i stalden. Til kokken, der får styrket mave og ryg, så de kan holde til det stående arbejde i et køkken.

PIGESPRING

Pige spring som valgfag er kun for piger. Nybegynder som øvet, vi vil arbejde med basis og grundlæggende elementer i springgymnastikken, så du har et solidt grundlag for at lave forskellige spring og springkombinationer. Målet er at nå frem til at du kan lave kraftspring, flikflak, salto og meget mere. Vi vil springe både trampolin og bane, og du vil lære en masse teknikstationer at kende.
Det lærte vil du få mulighed for at visse i vores fælles gymnastikopvisning.

MEDIEFAG

Man skal ikke være en haj til teknik, for at være med til mediefag. Man kommer langt med nysgerrighed og interesse. Der bliver heller ikke store tekniske udfordringer, så alle kan være med. Vi skal producere en masse videoer og anvende lærte virkemidler. Vi skal snuse til de forskellige filmgenrer og medier, hvor vi kommer til at se mange forskellige filmklip. Vi udvider horisonten, og vi laver små produktioner til BEs sociale medier.

BESØG OS

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Besøg os…

BLIV ELEV

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Tilmeld…